Latest topics
Дистанционно обучение

Пет 7 Окт 2011 - 8:37 by Admin

На 07.10.2011 г. от 9:00 ч. в зала 202 на УЛК се откриват учебните занятия на I курс СУ Магистри ДО.

Разписът на присъствените занятия за зимния семестър вижте тук:
Стопанско управление

Comments: 7

Top posters
Admin (322)
 
pavelppj (202)
 
naikon42 (150)
 
Dobrina :) (145)
 
cvetti_kiss (123)
 
Irena_1993 (113)
 
linkmystica (101)
 
optimeon (97)
 
zoud (82)
 
Agilisaurus (78)
 


60 год. Ландшафтна Архитектура

Go down

60 год. Ландшафтна Архитектура

Писане  Admin on Пон 22 Мар 2010 - 18:23

През 2011 г. се навършват 60 години от създаването на специалност Ландшафтна архитектура в България. Ние - студентите от специалността - като анонс на това събитие, предвиждаме осъществяването на няколко проекта през пролетта на 2010 г. Целта им е да представят ландшафтната архитектура днес по нов и провокиращ начин и да събудят вниманието и интереса на обществото.
Хрумна ни една идея, чрез която може да успеем да променим нещо малко, нещо голямо, а може би нищо. Все пак се надяваме да дадем началото на преосмисляне на обществените пространства. Предложените проекти могат да се определят като „разлистване на идеи“.

Концепцията на предложените проекти е:
„Разлистване на Идеите“
• Идея 1. Обмисляне на обществените пространства
• Идея 2. „Плетеница - зелено общуване“
• Идея 3. „Черга – пъстролиние - пъстри насоки”

С посочениете идеи искаме да провокираме мисълта на всеки за приноса му към какво?. Да покажем как с малки промени се откриват нови гледни точки. Започнатите начинания свързат всеки, който е въвлечен във вихъра на ландшафтната архитектура. Идеите дават възможност за открит диалог с наблюдатели, участници и инициатори. Чрез средствата на визуалния и прекия контакт търсим изграждането на ново усещане за пространството около нас.
Предвиждаме включване на Националната студентска научна конференция “Управление и устойчиво развитие на биологичните ресурси“ през периода 26-28 март 2010 г. с няколко отделни теми, които да разглеждат участието на ландшафтната архитектура в градска среда.

Идеята „Обмисляне на обществените пространства“ предтавлява изграждане на временна инсталация на територията на Гградската градина пред Националната художествена галерия (пространството на бившия мавзолей). Планираме проектът да се осъществи през последната седмица на април, когато граждани и посетители на града ще имат възможност да се запознаят със специалността ландшафтна архитектура и нейните аспекти.

Идеята „Плетеница - зелено общуване“ се разкрива в проект за осъществяване на „Community Garden”. Това включва изграждането на градина, която приобщава различни групи хора и ги доближава до природата в градска среда. Мястото за развитие на предложения проект е дворното пространство на Дневен център и приют на фондация „Конкордия“, където ще бъдат изградени места за сядане и игри. Реализирането на идеята се предвижда за март.
Идеята „Черга - пъстролиние - пъстри насоки” е наследник на миналлогодишния „Пролетен бал“. Предлагаме организирането на временни работилници в Лесотехническия университет в рамките на една седмица от 12 до 16 април включително. Те целят подобряване на работната среда, обновяване и приобщаване на кабинетите на четвъртия етаж, ползващи се от студентите по ландшафтна архитектура.

Предложените идеи биха могли да се развиват и се надяваме да бъдат естесвено продължени през годините от студентите.
Бихме искали да се обърнем към Вас за съдействие за постигане на посочените цели, подкрепа в съхраняването и развитието на специалноста Ландшафтна архитектура в духа на съвременните тенденции.

Надяваме се на съвместна работа.

_________________
Wait Моля пишете на кирилица за да се намират темите по-лесно в търсачката.Wink
Arrow Ако разберете някоя информация която липсва тук моля споделете я в тема Exclamation
Like a Star @ heaven Правила на Форума Like a Star @ heaven
Admin
Admin
Admin

Male Posts : 322
Репутация : 51
Age : 31
Location : V-ти курс

Вижте профила на потребителя http://ltusofia.forumotion.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите